Yhteistyö

Demla tekee yhteistyötä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa. Suomessa olemme osallistuneet valtakunnallisen Naisten linjan, väkivallan kohteeksi joutuneita naisia ja tyttöjä auttavan puhelimen, toimintaan. Demlalla on myös ollut yhteistyöprojekteja ulkomaisten ihmisoikeusjärjestöjen kanssa mm. Turkissa. Olemme olleet perustamassa Pakolaisneuvontaa sekä olemme Ihmisoikeusliiton jäsen. Olemme osallistuneet myös muiden järjestöjen toimintaan sekä tehneet mm. yhteisiä kannanottoja muiden kanssa. Järjestöt voivatkin olla meihin yhteydessä ja olemme avoimia uusille yhteistyön muodoille.


Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys OYY

Demla julkaisee yhdessä Oikeus- ja yhteiskuntatieteellisen yhdistyksen kanssa neljästi vuodessa ilmestyvää Oikeus-lehteä, joka postitetaan jokaiselle demlalaiselle jäsenetuna.


Pakolaisneuvonta

Pakolaisneuvonta on yli 30 vuoden kokemuksella toimiva kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.

Demla on yksi Pakolaisneuvonnan perustajajärjestöistä. Demla oli mukana 1988 perustamassa Pakolaisneuvontaa kun Suomeen alkoi saapua ensimmäisiä itsenäisiä turvapaikanhakijoita. Nähtiin, että näille turvapaikanhakijoille oli järjestettävä oikeudellista neuvontaa. Tuolloin Suomessa ei vielä ollut nykyisenkaltaista ulkomaalaislainsäädäntöä eikä vakiintuneita menettelyitä turvapaikkaa hakeville. 

Demlan lisäksi perustamisessa oli mukana nykyisiä jäsenyhdistyksiä, kuten Amnesty Internationalin Suomen osasto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry, Suomen Pakolaisapu ry, Suomen Ylioppilaskuntien Liitto ry ja Suomen Punainen Risti.


Ihmisoikeusliitto

Ihmisoikeusliitto on asiantuntijajärjestö, joka keskittyy ihmisoikeuksien edistämiseen Suomessa. Liitto seuraa ihmisoikeustilannetta, vaikuttaa ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta ja tuo päivänvaloon ihmisoikeusongelmia Suomessa. Demla on ihmisoikeusliiton jäsen.


Naisten Linja

Demla on useiden muiden järjestöjen kanssa ollut mukana perustamassa valtakunnallista palvelupuhelinta, joka aloitti toimintansa toukokuussa 2002. Naisten Linja antaa neuvontaa, ohjausta ja tukea väkivallan tai sen uhan kohteena olleille naisille ja tytöille.