PERUTTU: YK:n sopimusmekanismit ihmisoikeuksien turvaajina?

TILAISUUS PERUTTU KORONA-VIRUKSESTA JOHTUEN. Pyrimme järjestämään tilaisuuden myöhempänä ajankohtana, mahdollisuuksien mukaan syksyllä 2020. Ilmoitamme uudesta ajankohdasta Facebookissa ja kotisivuillamme demla.fi.

Miten YK:n ihmisoikeussopimuksissa säädetyt oikeudet turvataan Suomessa? Miten näihin oikeuksiin voi vedota? Mitä tarkoittaa ihmisoikeusvalitus YK:n sopimusvalvontakomiteaan? Minkälaisia ihmisoikeusvalituksia Suomesta on viety näihin YK:n sopimusvalvontakomiteoihin? Miten valituksia käsitellään Suomen valtion toimesta? Minkälaisia muutoksia ja toimia valitukset Suomessa saaneet aikaan?

Demla järjestää 8.4.2020 Helsingin keskuskirjasto Oodissa paneelikeskustelutilaisuuden YK:n ihmisoikeussopimuksiin kytkeytyvien ihmisoikeusvalitusten ja sopimusvalvontakomiteoiden roolista ihmisoikeuksien turvaajina. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Ohjelma:

Klo 17.30 Avauspuheenvuoro, presidentti Tarja Halonen

Klo 17.40 Puheenvuorot ja paneelikeskustelu.
Panelisteina:
– Marjatta Hiekka, lainsäädäntöneuvos, ulkoministeriö
– Merja Pentikäinen, ihmisoikeusasiantuntija, Opinio Juris
– Johanna Niemi, professori, Turun yliopisto
– Pauli Rautiainen, apulaisprofessori, Tampereen yliopisto
Moderaattori: Milka Sormunen, valtiosääntöoikeuden tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto

Klo 19.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on kaikille avoin. Keskuskirjasto Oodiin on esteetön pääsy. Lisätietoa esteettömästä sisäänkäynnistä: https://www.oodihelsinki.fi/esteettomyys/