Jäsenyys

Jäseneksi Demlaan voi liittyä kuka tahansa oikeuspoliittisista asioista kiinnostunut henkilö. Vaikka suurin osa jäsenistämme on lakimiehiä tai oikeustieteen opiskelijoita, ei oikeustieteellinen koulutus ole jäsenyyden edellytys. Demlan hallitus hyväksyy uudet jäsenet.

Jäsenhakemuksen voit täyttää nettisivuillamme tai lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen sihteeri(at)demla.fi. Jäsenhakemuksen voi toimittaa myös kirjeitse postiosoitteeseen Demla r.y., c/o KIOS, Lintulahdenkatu 10 00500 Helsinki

Jäsenmaksu on vuonna 2018 42 euroa ja alennettu jäsenmaksu 21 euroa. Jäsenmaksun hintaan sisältyy Oikeus-lehti.

Alennetun jäsenmaksun myöntämiskriteerit:

Yhdistyksen sääntöjen mukaan hallitus voi myöntää jäsenelle oikeuden maksaa alennettua jäsenmaksua. Seuraaville jäsenryhmille voidaan myöntää määräajaksi tai pysyvästi alennettu jäsenryhmä:

I         Opiskelijat

Henkilölle, joka ilmoittaa suorittavansa perusmuotoista korkeakoulututkintoa, myönnetään alennettu jäsenmaksu kuluvalle kalenterivuodelle ja seuraavalle viidelle kalenterivuodelle. Tämän jälkeen jäsenmaksu nostetaan ilman eri ilmoitusta normaalihintaiseksi. Mikäli henkilö ilmoittaa edelleen jatkavansa opintojaan, voidaan alennettu jäsenmaksu myöntää aina kuluvalle kalenterivuodelle ja seuraavalle kalenterivuodelle. Tarvittaessa hallitus voi edellyttää opintojen jatkumisen todistamista opintosuoritusotteella tai oppilaitoksen läsnäolotodistuksella.

II        Jatko-opiskelijat

Henkilölle, joka ilmoittaa suorittavansa jatko-opintoja, myönnetään alennettu jäsenmaksu kuluvalle kalenterivuodelle ja seuraavalle neljälle kalenterivuodelle. Tämän jälkeen jäsenmaksu nostetaan ilman eri ilmoitusta normaalihintaiseksi. Mikäli henkilö ilmoittaa edelleen jatkavansa opintojaan, voidaan alennettu jäsenmaksu myöntää aina kuluvalle kalenterivuodelle ja seuraavalle kalenterivuodelle. Tarvittaessa hallitus voi edellyttää opintojen jatkumisen todistamista opintosuoritusotteella tai oppilaitoksen läsnäolotodistuksella.

III       Työttömät ja vähävaraiset

Henkilölle, joka ilmoittaa olevansa parhaillaan työtön tai muutoin vaikeassa taloustilanteessa, myönnetään alennettu jäsenmaksu kuluvalle kalenterivuodelle ja seuraavalle kahdelle kalenterivuodelle. Tämän jälkeen jäsenmaksu nostetaan ilman eri ilmoitusta normaalihintaiseksi. Mikäli henkilö ilmoittaa tilanteensa edelleen jatkuvan, voidaan alennettu jäsenmaksu myöntää aina kuluvalle kalenterivuodelle ja seuraavalle kalenterivuodelle. Tarvittaessa hallitus voi edellyttää tarkempaa selvitystä alennusperusteesta.

IV      Samassa taloudessa asuvat jäsenet ja lehdestä kieltäytyvät jäsenet

Henkilölle, joka ilmoittaa, ettei tarvitse Oikeus-lehteä samaan talouteen jo tulevan lehden tai muun syyn vuoksi, myönnetään alennettu jäsenmaksu toistaiseksi.

V       Eläkeläiset

Henkilölle, joka ilmoittaa olevansa eläkkeellä, myönnetään alennettu jäsenmaksu toistaiseksi.

VI      Muut alennusperusteet

Muulla perusteella myönnettävän alennuksen ja sen pituuden päättää jäsenen hakemuksesta hallitus.

Mikäli olet oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun, ilmoita siitä jäsenhakemuksesi yhteydessä. Myöhemmin ilmenevän alennusperusteen voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen sihteeri@demla.fi.